Kviečiame
prisijungti arba
registruotis
mūsų puslapyje. Registruotinariai gali
diskutuoti mūsų
forume, atsakinėti į
daugelio jau pamėgto
klausimyno
klausimus,
peržiūrėti narių profilius,
juos komentuoti,
susikurti fotoalbumą ir linksmai mokytis chemijos!
Sveikas
man taip pat patinka klausimai KODĖL?
pvz kodėl šauktukas yra pagalys su tašku? O gal ten vientisas pagaliukas, tik gabalėlis prie pabaigos to pagaliuko nusitrynęs
Joke
Būk patenkintas tuo, kas yra, tačiau siek to, kas geriausia
Redaguotas ddeividdas 28-07-2009 02:13
Acme parašė:
Sveiki.
Mano vardas Liutauras, pavarde Juška.
Prieš 6 metus baigiau Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazija.
Gal kai kurie ąžuoliukai yra apie mane, Petrą, Vaidą ir kt. girdėję iš mokytojos Rimos Grabauskienės, kuri mane sudomino chemija ir manyčiau padėjo pagrindą, kuo dabar esu. Už tai esu labai dėkingas.
Dabar esu biochemijos doktorantas (VU), baigiau biochemijos magistratūra su Magna Cum Laude diplomu, kuri galejo gauti ir kiti visi kursiokai. Esu/buvau Nemoku - Zigmo kursiokas.
Chemijos olimpiadose pasiekimai kuklūs:
10 klasė - 2 vieta Klaipėdos mieste, respublikinėje nieko.
11 klasė - 1 vieta Klaipėdos mieste, į rebulikinę nepakvietas, nes surinkau per mažai taška (tingejau).
12 klasė - 1 vieta Klaipėdos mieste, respublikinėje 11 vieta ir pagyrimo raštas.
Domiuosi fudamentaliais klausimai: kodėl viskas yra kaip yra, kodėl viskas vyksta kaip vyksta ir šiaip klausimai, kurie prasideda kodel (http://tv.delfi.lt/video/cNsWg6vb/).
Duomiuosi elementariųjų dalelių fizika, stygų teorija, anatomija, biochemija, chemija ir kt. dalykais kurie bando atsakyti klausimą kodel. Kartai paskaitau grozine literatūra ir savo malonumui pasportuoju.
Tikiuo ne per rimtas atrodau .
Sveikas ne tik teko girdėti, bet ir teko matytis būrelyje sykį aš pats čia retai lankausi
Linkėjimai
Forume pastaruoju metu prisiregistravo daug najų narių. Bendras skaičius viršijo 1000. Gaila, kad apie didžiąją dalį jų nieko nesam girdėję. Dar labiau gaila, kad dauguma buvusių aktyvių narių kažkur nugrimzdo užmarštin.
Jei chemijos mokslai tokie neįdomūs, gal šiaip mestelkit kokį žodelį apie save...
Ka galių pasakit, esu Justinas Morkvėnas iš Biržų. Domiuosi chemija tik nuo devintos klasės, nes 8 klasės kursas buvo gan nuobodus, ir šiaip man labiau patinka chemijos teorija, o ne uždaviniai, bet jau ir juos po truputi pradedu pamėgti. Nu kas dar, pernai bandžiau dalyvaut olimpiadoi nu ir tik ketvirta vieta pajemiau, žiniu pritruko, o šiemet jau pas kita mokytoja pakliujau ir džiaugiuosi, kad pas ja, jį tokia grieštesnė, bet gera nenoriu burnotis prieš ankstesne mokytoja bet , jau per pirma mėnesi išmokau tiek kiek pas ankstesne išmokau per kokius tris.Gėda ir sakyt, bet Knygu beveik neskaitau, na nebent koks mokslinis straipsnis ar šiaip kas įdomaus, geriau renkuosi fantastini ar siaubo filmą. Dar mėgstu visokius galvosukius, kryžiažodžius ir šiaip kanors pamastyt. Tai tiek...
Piliečiai, saugoki miškus nuo gaisrų, nes nebus iš ko gaminti degtukų.
o as esu Hansas is Vilniaus. Esu 38metuku berniukas, mokykloje sekesi prastai su chemija, nes si moksla reikia daug zubrint, taciau visi chemijos laboratoriniai darbai laabai patikdavo. How ever... dabar uzejo chemijos bandymu banga mano gyvenime, nes kaip minejau idomu kazka pagaminti (laboratorinis darbas) - kai is kazkokiu paprastu medziagu, gaunasi kazkas nepaprasto, tiesa kazkoki "pykšt" padaryti irgi idomu, bet jeigu jau tai darau, tai darau laabai nedideli kieki ir su visa pagarba Chemijai.
Turiu vaika ir per visur (inete irgi) bandau rasti kazkokiu paprastu "prikolu" naudojant chemija, kas jam patiktu. Gal kas turit kokiu minciu?
Sveiki. Nors dažnai lankausi chemlt.net forumuose, užsiregistravau visai neseniai. Esu Indrė, dešimtokė. Chemija ir biologija - didžiausia mano aistra! Turiu nuostabias šių dalykų mokytojas ir tuo labai džiaugiuosi. Šiaip mokykloje taip pat patinka fizika bei matematika. Laisvalaikiu labai mėgstu būti gamtoje, plaukioti, keliauti, žaisti/žiūrėti futbolą, važinėti dviračiu. Dažniausiai skaitau psichologinę arba mokslinę literatūrą, tačiau dėl mokyklos programos reikalavimų tenka pabendrauti ir su grožine literatūra Be chemijos ir biologijos dievinu vasarą, žalią arbatą, šokį, kvepalus, Daniją, mandarinus ir Andrių Mamontovą. Pašėlusiai domiuosi chemija, biologija, biochemija, molekuline biologija, genetika, ląstelės biologija, biotechnologija. Taip pat patinka paskaityti, domėtis ar sudalyvauti programose susijusiose su ekologija ir astronomija. Apie save galiu pasakyti tik tiek, kad esu universali, pastabi, smulkmeniška ir nuoširdi. Žinoma - idealistė, kurios galvoje sukasi daugybė idėjų. Pasiekimai: prizinės vietos rajono olimpiadose ir kai kuriuose konkursuose. Tikslai - 1)pasiekti gerų rezultatų respublikinėje chemijos olimpiadoje; 2)kitais metais lankyti Neakivaizdinę biochemikų mokyklą; 2)sudalyvauti Jaunųjų Mokslininkų Konkurse; 3)biochemijos studijos UK! 4)Kada nors savo žiniomis prilygti Nemoku Labai rimtai kalbu
butterfly parašė:
Sveiki. Nors dažnai lankausi chemlt.net forumuose, užsiregistravau visai neseniai. Esu Indrė, dešimtokė. Chemija ir biologija - didžiausia mano aistra! Turiu nuostabias šių dalykų mokytojas ir tuo labai džiaugiuosi. Šiaip mokykloje taip pat patinka fizika bei matematika. Laisvalaikiu labai mėgstu būti gamtoje, plaukioti, keliauti, žaisti/žiūrėti futbolą, važinėti dviračiu. Dažniausiai skaitau psichologinę arba mokslinę literatūrą, tačiau dėl mokyklos programos reikalavimų tenka pabendrauti ir su grožine literatūra Be chemijos ir biologijos dievinu vasarą, žalią arbatą, šokį, kvepalus, Daniją, mandarinus ir Andrių Mamontovą. Pašėlusiai domiuosi chemija, biologija, biochemija, molekuline biologija, genetika, ląstelės biologija, biotechnologija. Taip pat patinka paskaityti, domėtis ar sudalyvauti programose susijusiose su ekologija ir astronomija. Apie save galiu pasakyti tik tiek, kad esu universali, pastabi, smulkmeniška ir nuoširdi. Žinoma - idealistė, kurios galvoje sukasi daugybė idėjų. Pasiekimai: prizinės vietos rajono olimpiadose ir kai kuriuose konkursuose. Tikslai - 1)pasiekti gerų rezultatų respublikinėje chemijos olimpiadoje; 2)kitais metais lankyti Neakivaizdinę biochemikų mokyklą; 2)sudalyvauti Jaunųjų Mokslininkų Konkurse; 3)biochemijos studijos UK! 4)Kada nors savo žiniomis prilygti Nemoku Labai rimtai kalbu
Sveika atvykus į forumą.
Žiūriu, labai daug dešimtokų pas mus atsirado.
Kodėl būtent kaip viena iš tikslų parašei , kad užimti aukštą vietą olimpiadoje? Ar tik dėl jos mokaisi?
Ir kodėl nori Nemoku tik prilygti, o ne pralenkti?
"Skaitymo menas - apgalvotai praleisti tam tikras vietas." - P.G.Hamiltonas
Nerašiau, kad noriu užimti aukštą vietą respublikinėje olimpiadoje. Visų pirma, noriu joje dalyvauti, save išbandyti, tobulėti. Mokausi TIKRAI NE DĖL JOS, turbūt net būtų juokinga tai, atrodytų absurdiškai (tačiau žinau, kad tokių yra ir netgi pažįstu vieną. Garbėtroška ir tiek, bet protingas. Tame ir problema ) O man tiesiog norisi pamatyti, kiek žinai, o kai tavo žinios žinios įvertinamos - kiekvienam smagu. Kol aš dar tokia jauna, tai man, kad plilygčiau Nemoku trūksta labai daug, vargeli kiek daug Lyginant ne vien išmanymą, žinias, patirtį, o kad ir patį minčių dėstymą, protingą savo nuomonės argumentavimą, grindimą. Pajuokavus galima sakyti ir taip: pradžiai užteksts tik prilygti
butterfly parašė:
Kol aš dar tokia jauna, tai man, kad plilygčiau Nemoku trūksta labai daug, vargeli kiek daug Lyginant ne vien išmanymą, žinias, patirtį, o kad ir patį minčių dėstymą, protingą savo nuomonės argumentavimą, grindimą. Pajuokavus galima sakyti ir taip: pradžiai užteksts tik prilygti
Man, aišku, labai malonu, kad kažkam atrodau pavyzdžiu, bet laarf yra teisi. O aplenkti mane nėra neįmanoma ir netgi nėra labai sunku Nemoku jau senas ir didžiają gyvenimo dalį praleido faktiškai akmens amžiuje tingėdamas Net pačiam pikta šiek tiek, kad viskas vyko taip lėtai ir vėlai. Chemija rimtai domėtis pradėjau tik dešimtos klasės pabaigoje, knygas turėjau tik vadovėlius ir vieną kitą iš gudresnių senų tarybinių. Angliškai skaityti pradėjau tik 12 klasėje, internetu naudotis tik kokiame antrame kurse, savo kompiuterį nusipirkau tik trečiame kurse. Mano vertinimu tikrasis tobulėjimas prasidėjo, kai ėmiau vaikščioti į laboratoriją (kažkur nuo trečio kurso tai yra privaloma visiems biochemikams). Aš tai pradėjau daryti trečio kurso viduryje, tuo tarpu protingesni ir žinantys ko nori, žmonės jau įsiprašo nuo pirmo...
Yra labai daug žmonių, kurie būdami jaunesni, žinių ir patirties jau turi gerokai daugiau už Nemoku, tik, ko gero, dėl laiko stokos po internetą nesibasto, ir chemLT litanijų nerašo. Kas dėl minčių dėstymo ir agumentavimo, tai tam reikalinga praktika. Reikia diskutuoti, pasakoti, rašyti... Ką aš visada ir stengiausi daryti. Dažnai tai darydamas pamatau, kokios ribotos yra mano žinios. Tai pamato ir oponentai, ir kiek man yra žinoma, egzistuoja daug žmonių, kurie mano, jog aš esu paskutinis idiotas... Galbūt jie yra teisūs. Niekad nesistengiau to nuslėpti Svarbiausia, kad išsakydami savo nuomonę, gauname teisingą ar nelabai teisingą kritiką (gražiu ar nelabai gražiu būdu), pamatome savo silpnas vietas ir galime tobulėti.
Taigi linkiu sėkmės, drąsos ir užsispyrimo siekiant savo tikslų, tik tarp jų dar galėtų būti ir tokių, kuriuos įgyvendinti būtų iš viso neįmanoma (esu tikras tokių yra. Tik tu, kaip ir aš stengiesi jų niekam neatskleisti ).
Manau, kad niekada nevėlu kažką pradėti. Tik reikia išnaudoti kiekvieną galimybę. O juk tobulėti galime visą savo gyvenimą. Galiu pasakyti, kad tos jūsų litanijos chemLT forumuose man labai padėjo (ištikrųjų daug labiau negu labai ) Tik dabar taip tiesiogiai galiu padėkoti. O dėl nuomonės, manau, kad geriausia diskusija būtų su protingu žmogumi, tik to daugeliui daryti nesinori, nes pabandžius nors vieną kartą atsiranda toks šiek tiek nemalonus jausmas. Vaizdžiai tariant, pasijunti tikru kvailiu Bet kita vertus - atsiranda būtent ta praktika, žinojimas, kur gali tobulėti. Dėkoju, o tokių tikslų tikrai yra Galbūt dabar mano gyvenime jie labiau panašūs į troškimus Taigi, aš taip pat jums ir visiems šio forumo nariams noriu palinkėti, kad niekada nepritrūktų drąsos puolant į nežinomybę ir valios visada iš savęs tikėtis daugiau. : )
Sveiki. Esu Karolis Šimaitis is Lentvario. Esu astuntokas, chemija megstu bet kolkas esu dar tik pradedantysis. Chemijos pamoku ir laukiu, ir nelaukiu, nes mano mokytoja yra truputi tokia... kaip cia pasakius... Na, ne is geriausiu. Seip esu draugiskas, geras zmogus. Na, net nezinau ka cia daugiau pasakius apie save.
A, taip, megstu ziureti brainiac'us, nes ten daznai parodo idomiu cheminiu reakciju. Jei rasiu tas serijas, butinai ikelsiu cia
Redaguotas NightCrow 09-05-2010 11:45
NightCrow parašė:
Sveiki. Esu Karolis Šimaitis is Lentvario. Esu astuntokas, chemija megstu bet kolkas esu dar tik pradedantysis. Chemijos pamoku ir laukiu, ir nelaukiu, nes mano mokytoja yra truputi tokia... kaip cia pasakius... Na, ne is geriausiu. Seip esu draugiskas, geras zmogus. Na, net nezinau ka cia daugiau pasakius apie save.
A, taip, megstu ziureti brainiac'us, nes ten daznai parodo idomiu cheminiu reakciju. Jei rasiu tas serijas, butinai ikelsiu cia
sveikas atvykęs. Mokytojas skirtas tam, kad užvestų ant kelio, o ne visą sukramtytą medžiagą tau duotų. Tavo žinios priklausys tik nuo to kiek pats dėsi pastangų, domėsies ir t.t
"Skaitymo menas - apgalvotai praleisti tam tikras vietas." - P.G.Hamiltonas
Labas visiems. Mano vardas Lauryna. Esu būsima abiturientė. Kai tik pradėjau mokytis chemijos, iš karto žinojau, kad atsisakysiu jos 11 klasėj. Bet žinot patarlę: "neperšokęs griovio, nesakyk op." pasikeitus mokytojai, pasikeitė ir požiūris į chemiją, tik bėda ta, kad ana mokytoja bent išmanė ką mokė. Apie savo chemijos žinias galiu pasakyti tik tiek, kad moku gal 60 mokyklinio kurso. Suprantu faktą, kad mokytojas turi tik užvesti mokinį ant kelio, o toliau jis turi savarankiškai mokytis pats, bet silpnas pagrindų suteikimas mokiniui, taip pat turi įtakos tolesniam žinių gilinimui. Mano pasiekimai yra žemi. Dalyvavau dukart rajojinėse chemijos olimpiadose, bet nelabai sekėsi. Dažnai užduodu sau klausimą, gal man imti mokytis ką nors kitą, bet vis grįžtu prie chemijos. Pasižymiu racionaliu mąstymu. Kad ir kaip būtų keista, nemėgstu biologijos, man sunku jos mokytis. Labiau mėgstu matematiką. Žinau ko noriu iš gyvenimo ir todėl bandau to siekti visomis jėgomis.
Kalbant apie save, mėgstu skaityti knygas (mėgstamiausias rašytojas Ch. Bukowski). Esu realistė, nemėgstu svajoti. Neįsivaizduoju gyvenimo be muzikos.
Tai tiek apie mane. Tikiuosi, kad daug galėsiu gauti žinių iš šio tinklalapio ir pasidalinti savo žiniomis(jeigu tai įmanoma).
Mozaika parašė:
Labas visiems. Mano vardas Lauryna. Esu būsima abiturientė. Kai tik pradėjau mokytis chemijos, iš karto žinojau, kad atsisakysiu jos 11 klasėj. Bet žinot patarlę: "neperšokęs griovio, nesakyk op." pasikeitus mokytojai, pasikeitė ir požiūris į chemiją, tik bėda ta, kad ana mokytoja bent išmanė ką mokė. Apie savo chemijos žinias galiu pasakyti tik tiek, kad moku gal 60 mokyklinio kurso. Suprantu faktą, kad mokytojas turi tik užvesti mokinį ant kelio, o toliau jis turi savarankiškai mokytis pats, bet silpnas pagrindų suteikimas mokiniui, taip pat turi įtakos tolesniam žinių gilinimui. Mano pasiekimai yra žemi. Dalyvavau dukart rajojinėse chemijos olimpiadose, bet nelabai sekėsi. Dažnai užduodu sau klausimą, gal man imti mokytis ką nors kitą, bet vis grįžtu prie chemijos. Pasižymiu racionaliu mąstymu. Kad ir kaip būtų keista, nemėgstu biologijos, man sunku jos mokytis. Labiau mėgstu matematiką. Žinau ko noriu iš gyvenimo ir todėl bandau to siekti visomis jėgomis.
Kalbant apie save, mėgstu skaityti knygas (mėgstamiausias rašytojas Ch. Bukowski). Esu realistė, nemėgstu svajoti. Neįsivaizduoju gyvenimo be muzikos.
Tai tiek apie mane. Tikiuosi, kad daug galėsiu gauti žinių iš šio tinklalapio ir pasidalinti savo žiniomis(jeigu tai įmanoma).
Taip, mokytojas svarbu, bet dažniausiai blogu mokytoju nebuna, jie tiesiog kartais nusivilia ir supranta, kad ju mokomas dalykas niekam neįdomus. Bet priėjus per pertrauka ir pasakiaus, kad nori mokytis ir tobulėti, manau, kad mokytojas suras laiko padaryti ar koki bureli, ar šiaip susitikimą. Bent man taip buvo, o iš pradžiu atrodė, kad mokytoja nieko nesupranta ir tik skaito viska iš vadovėlio, bet kai dėl manęs vieno skyrė savo laika bureliui po pamoku, mano požiūris pasikeitė. Gaila, kad išėjau... O apie pagrindus tai nuėjusi į kokia biblioteka, ar paprašiusi tos pačios mokytojos, galėtum gauti 8-9 klasiu knygų ir perversti, juk vasara tokia ilga, o jei kas neaišku gali klausti šieme forume, esu tikras, kad tau tikrai padės
Piliečiai, saugoki miškus nuo gaisrų, nes nebus iš ko gaminti degtukų.